Äänityksen monitorointi

Digiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Digitaalisen tallentamisen jatkuva monitorointi on tärkeää, sillä esimerkiksi yhden avokelanauhan puitteissa äänipään kulma, äänitystaso, äänitysnopeus ja jopa äänipään formaatti saattavat vaihdella. Analogisen nauhan toiston aikana saattaa tulla myös muita häiriötekijöitä, joten digitoinnin laadun kannalta on tärkeää kuunnella huolellisesti nauhan toistumista.

Kuulonvaraisen monitoroinnin lisäksi voidaan toiston häiriöitä seurata myös automaattisesti. Esimerkiksi tietyt hetkelliset häiriöt (esim. napsut) tai koko nauhaa koskevat virheet (esim. taajuusalueen ja dynamiikan rajoittuneisuus) voidaan mahdollisesti havaita jollakin monotorointiohjelmistolla. Automaattinen monitorointi saattaa tulla kysymykseen erityisesti silloin, jos digitoidaan hyvin homogeenista aineistoa. Automaatisointi monitorointi ei kuitenkaan koskaan korvaa täysin huolellista kuulonvarasiat monitorointia.

Mikäli toiston aikana huomataan ongelmia, tehdään tarvittavat säädöt (esim. äänipään säätäminen) ja toistetaan nauha uudestaan.

Katso tarkemmin: