Etusivu - 2011-12-07

Digiwiki
Versio hetkellä 11. maaliskuuta 2009 kello 20.43 – tehnyt Miikka Roine (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Digiwiki on kuvien, videoiden, äänitteiden ja tekstien digitointiin ja pitkäaikaissäilyttämiseen liittyvää tietotaitoa tarjoava verkkopalvelu.

Digiwiki-verkkopalvelu pyrkii tuomaan esille koostettua tietoa digitoinnista ja pitkäaikaissäilyttämisestä. Jatkuvasti täydentyville Digiwiki-sivuille kerätään valokuvien, kuvataiteen, audiovisuaalisen aineiston, äänitteiden, asiakirjojen sekä muiden kulttuuriperintöaineistojen digitointia käsitteleviä kuvauksia ja kokemuksia.

Digiwikissä on 130 Sivua - Selaa kaikkia sivuja tai luokkia
Kuva.png

Kuvien digitointi

Mitä kuuluu valokuvien ja muiden kuvien digitoinnin suunnitteluun, valmisteluun ja työnkulkuun: ohjeita, ehdotuksia ja asiantuntijoiden kokemuksia.

Video.png

Videoiden digitointi

Miten saada analogiset ja digitaaliset videot talteen: järjestelmät, formaatit, digitoinnin valmistelu, suositukset ja asiantuntijoiden kokemukset.

Tekstit.png

Tekstien digitointi

Mitä tehdä ei-digitaalisille asiakirjoille ja digitaalisille asiakirjoille: yleiset periaatteet ja asiantuntijoiden kokemukset. Osio avataan vuoden 2009 aikana.

Aanitteet.png

Äänitteiden digitointi

Miksi ja miten digitoida äänilevyt, avokelanauhat, c-kasetit, cd-levyt ja muut äänitteet: yleiset periaatteet, tekniset ratkaisut ja asiantuntijoiden kokemuksia.

Sailytys.png

Pitkäaikaissäilytys

Miten säilyttää paperimuotoinen aineisto, filmimuotoinen aineisto,

magneettinauhat ja mekaaniset äänitteet ja mitä tehdä digitaaliselle aineistolle: yleiset periaatteet, ratkaisut ja asiantuntijoiden kokemuksia.

Digiwikiä hallinnoi Suomen Jazz Pop Arkisto ja ylläpitää Valtion taidemuseo.

Yhteistyökumppaneita ovat Suomen valokuvataiteen museo, Helsingin kaupunginmuseo, Kuvataiteen keskusarkisto, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, Kansallisarkisto, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska Litteratursällskapet i Finland, Valokuvavalmistamo ja -laboratorio KAR, Kansallisarkisto, Kansanperinteen arkisto, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Yleisradio ja Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto.

Digiwiki on saanut opetusministeriöltä rahoitusta osana Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta.

Digiwikin tiedontuotannosta vastaa digitoinnin ja pitkäaikaissäilytyksen asiantuntijayhteisö Digifoorumi. Digiwikiä voivat päivittää ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat saaneet päivitysoikeudet Digiwikin vastuuhenkilöiltä. Katso tarkemmin Ohje -sivulta.