Etusivu - 2011-12-07

Digiwiki
Versio hetkellä 8. joulukuuta 2011 kello 12.07 – tehnyt Jeerola (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Svensk | English

Digiwiki on digitoinnin ja pitkäaikaissäilyttämisen verkkopalvelu

Digiwiki tarjoaa koostettua tietoa kulttuuriperintöaineistojen digitoinnista ja pitkäaikaissäilyttämisestä. Jatkuvasti täydentyville sivuille kerätään valokuvien, kuvataiteen, audiovisuaalisen aineiston, äänitteiden, asiakirjojen sekä muiden aineistojen digitointia käsitteleviä kuvauksia ja kokemuksia.

Digiwikiä hallinnoi Suomen Jazz & Pop Arkisto.

Kuva.png

Kuvien digitointi

Mitä kuuluu valokuvien ja muiden kuvien digitoinnin suunnitteluun, valmisteluun ja työnkulkuun: ohjeita, ehdotuksia ja asiantuntijoiden kokemuksia.

Video.png

Videoiden digitointi

Miten saada analogiset ja digitaaliset videot talteen: järjestelmät, formaatit, digitoinnin valmistelu, suositukset ja asiantuntijoiden kokemukset.

Tekstit.png

Tekstien digitointi

Mitä tehdä ei-digitaalisille tekstiaineistoille kuten asiakirjoille ja käsikirjoituksille: digitoinnin yleiset periaatteet, suunnittelu ja toteutus.

Aanitteet.png

Äänitteiden digitointi

Miksi ja miten digitoida äänilevyt, avokelanauhat, c-kasetit, cd-levyt ja muut äänitteet: yleiset periaatteet, tekniset ratkaisut ja asiantuntijoiden kokemuksia.

Sailytys.png

Pitkäaikaissäilytys

Miten säilyttää paperimuotoinen aineisto, filmimuotoinen aineisto, magneettinauhat ja mekaaniset äänitteet ja mitä tehdä digitaaliselle aineistolle: yleiset periaatteet, ratkaisut ja asiantuntijoiden kokemuksia.

Laitosten kokemuksia

Millaisia ongelmia, ratkaisuja ja kokemuksia suomalaisilla muistiorganisaatioilla on ollut digitoinnin ja pitkäaikaissäilytyksen suhteen.

Digiwiki on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta osana Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Ks. Digiwiki-loppuraportti 2008-2009.

Digiwikiä voivat päivittää ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat saaneet päivitysoikeudet Digiwikin vastuuhenkilöiltä. Ks. Ohje.