Keskustelu:Pitkäaikaissäilytys

Digiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Poistin Magneettinauhojen säilyttäminen -sivun (liitetty tähän pääartikkeliin). Alla kommentti, joka oli poistetun sivun Keskustelusivulla

Magneettinauhojen säilymisen uhka voivat olla myös suurten sähkömoottoreiden luomat magneettikentät. Olen kysynyt tästä aikoinaan jopa VTT:stä, mutta kukaan ei suostunut sanomaan kuinka kauas nämä kentät ulottuvat ja kuinka kauas esimerkiksi säilytystilan ilmastointikoneesta tällainen aineisto pitää sijoittaa. Kuinka voimakkaita kenttiä ilmastointikoneiden moottorit yleensä voivat luoda?

Tosi tarina 90-luvulta kertoi läheteistä, jotka kuljettivat suuren yrityksen nauhoja kahden toimipisteen välillä. Yksi lähetti onnistui tyhjentämään nauhat muutaman kerran ja turvakonsultit joutuivat selvittelemään hänen toimintatapaansa. Ilmeni, että hän meni salkkuineen aina raitiovaunussa samaan paikkaan istumaan, ja se paikka oli suoraan vaunun sähkömoottorin päällä.

Yllä olevan kommentin kirjoitti: 2009-09-25T11:16:59 Aisomursu

Jeerola 2. syyskuuta 2011 kello 10.12 (UTC)


Poistoja

Poistin alaotsikoita (esim. C-Kasetit, Avokelanauhat jne.). Eikö tämän artikkelin pidä keskittyä säilyttämiseen yleisesti, ei eri formaatteihin? Yksi otsikko riittänee ja se on Magneettinauhojen säilyttäminen. Jos tarvitsee eri formaatteja käsitellä tarkemmin, Ääni-osio on oikea paikka.

Tosin tuohon Mekaanisten formaattien alle jäi nyt ainakin toistaiseksi vahalieriöt ynnä muut. Tarttis varmaan keksiä jotain...

Jeerola 2. syyskuuta 2011 kello 10.21 (UTC)