Kiitoksia

Digiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kiitos kaikille minun puolestani, jotka osallistuivat eri tavoin 12.3 Digiwiki -seminaarin järjestelyihin ja toteuttamiseen. Seminaari meni hienosti, yleisiöä oli enemmän kuin odotimme. Kiasma teatterin tarkkasimäiset teknikot sanoivat että 180 yhteensä. Saimme myöskin 115 nimeä ja sähköpostiosoitetta, joille lähetämme varmaankin kutsun osallistua sivun toimintaan. Lista on Jannella ja kirjoitetaan elektroniseen muotoon tarvitsijoille.

Itse näen niin että tämä oli hyvä lähtökuti sivuston ja verkoston kehittämiseen, pohja on tarpeeksi tukeva ja laaja että epäilykset sen tarpeellisuudesta voi jättää taakse.

--Prastas 13. maaliskuuta 2009 kello 05.30 (UTC)

Onnistunut seminaari

Kiitoksia kaikille jotka osallistuivat suunnitteluun ja toteutukseen! Seminaarista jäi kaiken kaikkiaan hyvä tuntuma. Oli hienoa nähdä että kaikki se mitä aikoinaan suunnittelimme ja väliin kokeilimme (chat-foorumi Digitaattori) on johtanut näin hienoon tulokseen.

Matkalla kuitenkin tapahtui kaikenlaista: ensin äänidigitoijat liittyivät joukkoon, myöhemmin ja tähän päivään mennessä joukko on kasvanut melkoisesti, chat-foorumi vaihdettiin DigiPedia-alustaan, rahaa ryhdyttiin hankkimaan toiminnan ylläpitoon jne.

Nyt arkeen paluun jälkeen pitäisi joihinkin asioihin kiinnittää huomiota.

Voimakkaan kasvun ja muotoutumisen takia "rivijäsenet" tai paremminkin ne DigiWikin käyttäjät, joiden takia kaikki tämä vaiva nähdään, jäivät jossain määrin syrjään.

Minne katosivat kaikille avoimet johonkin laitokseen suuntautuneet tutustumiskäynnit? Kuinka on mahdollista, ettei keskustelua, tänne kahvihuoneeseen tai eri osioiden keskusteluun, ei ole syntynyt?

Ydinjoukko järjestäytyi kovaksi hallinnoivaksi ytimeksi, jonne muille ei ole ollut pääsyä. Nyt pitäisi houkutella ne takaisin, joiden oli tarkoitus kertoa omin sanoin mitä ja miten asioita digitoinnissa tekee.

Allekirjoittanut ehti jo malttamattomana perustaa ryhmän Digifoorumi FaceBookiin. Yritys on kattaa ne muut kommunikointitarpeet, joihin DigiWiki ei pysty. DigiWiki on sähköinen sanakirja. FaceBook on vapaa ja kaikkien saavutettavissa oleva sosiaalinen yhteisö. FaceBook sisältää melkoisen määrän aputoimintoja. Tarkoitus ei ole kilpailla, vaan luoda mahdollisuus mielipiteiden vaihtoon, pienemmänkin tietämyksen jakamiseen ja tutustua uusiin kasvoihin.

Mallina allekirjoittaneella oli monet puhtaasti työasioihin keskittyvät FaceBook ryhmät. Jotka toimivat enemmän tai vähemmän jäsenien suhteen rajattuina. FaceBook on saavutettavissa kaikkialla ja koko maassa. Osallistumisen kynnys ei ole niin korkea.

Tulevaisuudessa voisi häämöttää SecondLife:n kaltainen yhteisösovellus, johon on Suomessakin ehditty perustaa korkeatasoista koulutusta tarjoavia ”opiskelusaarekkaita” auditorioineen ja itseopiskelu-”näyttelyineen”. Siellä seminaariin voi osallistua etähahmonsa välityksellä eikä tarvitse anoa matka- ja päivärahoja.

--Jalanco 16. maaliskuuta 2009 kello 13.34 (UTC)

Jatkosuunnitelmia

Jan kyselee oikeiden asioiden perään. Mutta esim. tutustumiskäynnit eivät ole tietenkään mihinkään "kadonneet", niitähän ei koskaan ymmärtääkseni järjestetty keskitetysti vaan odotettiin että joku taho kohteliaasti kutsui jengiä kokoon tykönsä. Nyt tätä kohteliaisuutta ei ole niin esiintynyt vaikka syytä olisikin. Tosin jengi on nyt ehkä suurenemassa ettei ihan joka paikkaan enää mahdutakkaan. Voisi ajatella että kehitys voisi palata ammattialaryhmäisempään suuntaan eli kuvaamot muodostaisivat yhden keskeisen interessiryhmä, äänipuoli toisen, video kolmannen. Mutta yhteisillekin tapaamisille on tarve.

Ehkä syntyi väärinymmärrys että Digiwiki sivusto korvaisi sosiaalisen kohtaamisen tarpeen mutta niin ei tietenkään ole.

Voisimme nyt ajatella syksyksi sellaisia vaikka demopäiviä, jossa esiteltäisiin case tapausten malliin olennaisia projekteja joita nyt on tekeillä.

Me voimme hyvin purkaa nykyisen ns. johtoryhmän tai laajentaa sitä. Tarkoitus ei ole ollut missään muodossa omia projektia. Sehän olisi aika tyhmää verkostorakentamista. Toki sille ei mitään voi jos ihmiset eivät luonnollisesti tule toimeen. Mutta toivottavasti ammatilliset intressit kasvavat henkilökohtaisten rajoitusten ohi.

Itse olen hakeutumassa jollain tavalla videopuolen kysymyksissä lähiaikoina Mikkeliin tutustumaan ELKA:n toimintaan.

--Prastas 17. maaliskuuta 2009 kello 12.25 (UTC)