Ero sivun ”Ohje” versioiden välillä

Digiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
 
(36 välissä olevaa versiota 5 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
[[http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan Kuinka Wikipedian sivuja muokataan]]
+
==Kuka voi päivittää sivuja?==
  
[[http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Uuden_artikkelin_luominen Kuinka luodaan uusi artikkeli]]
+
'''{{SITENAME}}ä voivat päivittää ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat saaneet päivitysoikeudet {{SITENAME}}n vastuuhenkilöiltä.'''
 +
 
 +
Jos haluat tulla mukaan tekemään {{SITENAME}}ä
 +
 
 +
#Rekisteröidy käyttäjäksi sivun oikeasta yläreunasta. Käyttäjätunnuksen tulisi olla muotoa '''Esukunimi''', jossa E on etunimesi alkukirjain ja sukunimi on oma sukunimesi. ''HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä nimesi lisätään {{SITENAME}}-sähköpostilistalle. Jos et halua listalle, kerro siitä vastuuhenkilölle.''
 +
#Lähetä sähköpostia jollekin {{SITENAME}}n vastuuhenkilölle ja pyydä päivitysoikeuksia. Kerro samalla, kuka olet ja missä muistiorganisaatiossa toimit. Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun päivitysoikeutesi ovat kunnossa.
 +
#Kirjoita profiiliisi nimesi ja yhteystietosi. Voit kirjoittaa myös esittelyn itsestäsi, jossa käy ilmi osaamisalueesi.
 +
 
 +
{{Vastuuhenkilöt}}
 +
 
 +
==Miten sivuja muokataan?==
 +
Kun olet saanut päivitysoikeudet, voit alkaa muokata Digiwikin sivuja. Noudata sivujen rakenteessa seuraavia Wikipedian yleisohjeita:
 +
 
 +
*[http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan Kuinka sivuja muokataan]
 +
*[http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Uuden_artikkelin_luominen Uuden artikkelin luominen]
 +
 
 +
Ks. myös {{SITENAME}}n [[Ohje/Pikatyyliohje|pikatyyliohje kirjoittajille]].
 +
 
 +
===Miten ehdotan korjauksia {{SITENAME}}in===
 +
{{SITENAME}}ä koskevia yleisiä parannus- ja korjausehdotuksia voi kirjoittaa [[Kahvihuone|Yleiselle keskustelusivulle (Kahvihuone)]]. Artikkelikohtaiset ehdotukset kannattaa kirjoittaa artikkelin keskustelusivulla. Artikkelikohtaiselle keskustelusivulle pääsee sivun ylälaidan Keskustelu-linkistä. Vain kirjoitusoikeudet saaneet henkilöt voivat kirjoittaa Keskustelusivuille. Muut henkilöt voivat lähettää palautetta sähköpostitse eri osioiden koordinoijille (ks. lista alla) tai {{SITENAME}}n [mailto:jouni@jazzpoparkisto.net yleiskoordinoija-ylläpitäjälle]. Kirjoita kommenttiesi perään neljä tildeä (<nowiki>~~~~</nowiki>), jotta kirjoitusaika ja kirjoittaja käyt heti ilmi. Ota myös yhteyttä kommentoimasi artikkelin osion koordinoijaan, mikäli sitä ei muuten huomioida: harva kirjoittaja seuraa aktiivisesti kirjoittamiaan artikkeleita.
 +
 
 +
{{koordinoijat}}
 +
 
 +
==Kaikki tieto-/ohjesivut==
 +
<DynamicPageList>
 +
category = Tieto-/ohjesivu
 +
</DynamicPageList>
 +
 
 +
 
 +
[[Luokka:Tieto-/ohjesivu]]

Nykyinen versio 29. marraskuuta 2011 kello 17.25

Kuka voi päivittää sivuja?

Digiwikiä voivat päivittää ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät, jotka ovat saaneet päivitysoikeudet Digiwikin vastuuhenkilöiltä.

Jos haluat tulla mukaan tekemään Digiwikiä

 1. Rekisteröidy käyttäjäksi sivun oikeasta yläreunasta. Käyttäjätunnuksen tulisi olla muotoa Esukunimi, jossa E on etunimesi alkukirjain ja sukunimi on oma sukunimesi. HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä nimesi lisätään Digiwiki-sähköpostilistalle. Jos et halua listalle, kerro siitä vastuuhenkilölle.
 2. Lähetä sähköpostia jollekin Digiwikin vastuuhenkilölle ja pyydä päivitysoikeuksia. Kerro samalla, kuka olet ja missä muistiorganisaatiossa toimit. Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun päivitysoikeutesi ovat kunnossa.
 3. Kirjoita profiiliisi nimesi ja yhteystietosi. Voit kirjoittaa myös esittelyn itsestäsi, jossa käy ilmi osaamisalueesi.

Digiwikin vastuuhenkilöt

Digiwikin päivitysoikeuksia jakavat seuraavat vastuuhenkilöt:

 • Jouni Eerola, Musiikkiarkisto [1]


Miten sivuja muokataan?

Kun olet saanut päivitysoikeudet, voit alkaa muokata Digiwikin sivuja. Noudata sivujen rakenteessa seuraavia Wikipedian yleisohjeita:

Ks. myös Digiwikin pikatyyliohje kirjoittajille.

Miten ehdotan korjauksia Digiwikiin

Digiwikiä koskevia yleisiä parannus- ja korjausehdotuksia voi kirjoittaa Yleiselle keskustelusivulle (Kahvihuone). Artikkelikohtaiset ehdotukset kannattaa kirjoittaa artikkelin keskustelusivulla. Artikkelikohtaiselle keskustelusivulle pääsee sivun ylälaidan Keskustelu-linkistä. Vain kirjoitusoikeudet saaneet henkilöt voivat kirjoittaa Keskustelusivuille. Muut henkilöt voivat lähettää palautetta sähköpostitse eri osioiden koordinoijille (ks. lista alla) tai Digiwikin yleiskoordinoija-ylläpitäjälle. Kirjoita kommenttiesi perään neljä tildeä (~~~~), jotta kirjoitusaika ja kirjoittaja käyt heti ilmi. Ota myös yhteyttä kommentoimasi artikkelin osion koordinoijaan, mikäli sitä ei muuten huomioida: harva kirjoittaja seuraa aktiivisesti kirjoittamiaan artikkeleita.

Digiwikin osioiden koordinoijat

Digiwikissä on viisi digitointia koskevia osa-aluetta: Esine, Kuva, Liikkuva kuva, Teksti ja Ääni. Jokaisella osa-alueella on oma koordinoijansa, joka vastaa alueensa sisällöstä.

 • Esine: Jouni Eerola, koordinoija [2]
 • Kuva: Anne Isomursu ja kuvatyöryhmä [3]
 • Liikkuva kuva: Perttu Rastas [4]
 • Teksti: Kansallisarkisto ja Musiikkiarkisto [5]
 • Ääni: Juha Henriksson [6]

Lisäksi Digiwikissä on alkuperäisaineiston käsittelyä sekä sähköistä pitkäaikaissäilytystä koskeva alue ja kaikkien toimijoiden kokemuksia sekä Työnkulkuja & käytänteitä koskevat alueet.

 • Alkuperäisaineiston käsittely ja sähköisen aineiston pitkäaikaissäilytys: Toni Suutari [7]
 • Kokemukset sekä Työnkulut & käytänteet: Jouni Eerola [8]

Kaikki tieto-/ohjesivut

<DynamicPageList> category = Tieto-/ohjesivu </DynamicPageList>