Tapahtumat

Digiwiki
Versio hetkellä 18. tammikuuta 2012 kello 08.28 – tehnyt Jmakela (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tulevat tapahtumat

Seminaari: Digiajasta ikuisuuteen – mitä kulttuurista kannattaa säilyttää

Aika: 13.12.2011 klo 10–16
Paikka: Kiasma, Helsinki

Tulevaisuutta on vaikea nähdä. Historiaa ei voi ennustaa. Nykyhetki näyttää selkeältä vain etäältä tarkasteltuna – jos silloinkaan.

Digiajasta ikuisuuteen -seminaarissa puhutaan aluksi sähköisen maailman ongelmista ja esitellään aiheeseen liittyviä hankkeita. Iltapäivällä keskitytään harrastajadigitointiin ja muistiorganisaatioiden asiakassuhteisiin. Lopuksi pohditaan, onko olemassa roskakoriin joutavia kulttuurimuotoja.

Seminaariin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Seminaari videoidaan ja tallenne julkaistaan Digiwikissä.

Ks. seminaarin tarkemmat tiedot.

Call for papers (deadline Nov. 15, 2011): IFLA preconference “The Electronic Re-evolution - News Media in the Digital Age”

Date: August 7–9, 2012
Location: Mikkeli, Finland

Don’t miss this chance to present at the IFLA preconference “The Electronic Re-evolution - News Media in the Digital Age” in Mikkeli, Finland, August 7–9, 2012. The conference is organised in cooperation of several IFLA Sections and The Centre for Preservation and Digitisation of the National Library of Finland.

Read on for more instructions.

Kutsu LIBERin ja EBLIDAn työpajaan 5.–7.10.2011

Aika: 5.–7.10.2011.
Paikka: Haag, Hollanti.

Verkostoidu eurooppalaisten digitointia tekevien kollegoiden kanssa. LIBER ja EBLIDA järjestävät ke 5. – pe 7.10.2011 Haagissa, Hollannissa yhteisen digitointiaiheisen työpajan LIBER-EBLIDA Workshop on Digitisation of Library Material in Europe. Tapahtuma on tarkoitettu digitointia tekevien organisaatioiden edustajille, muillekin kuin LIBERin ja EBLIDAn jäsenille. Joka toinen vuosi toteutettava työpaja järjestetään Hollannin kansalliskirjaston tuella ja nyt kolmatta kertaa.

Ks. tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet.

Menneet tapahtumat

Seminaari: Digitointi pitkäaikaissäilytyksen näkökulmasta

Aika: 27.4.2011.
Paikka: Kotus, Vuorikatu 24, 00100 Helsinki.
Seminaarin hinta ja ilmoittautuminen: Ilmainen. HUOM! Seminaari on täynnä, ilmoittautuminen on päättynyt.

Esitysten videotiedostot laitettu katsottaviksi 15.6.2011.

Digiwikiyhteisö järjestää seminaarin digitoinnista pitkäaikaissäilytyksen näkökulmasta. Päivän esitykset liittyvät äänitteisiin, kuviin ja videoihin unohtamatta eri medioita ja niiden luotettavuutta sekä säilytyyttä. Seminaarin päättävässä paneelissa käsitellään muun muassa päivän aikana esiin nousseita aiheita ja yleisökysymyksiä. Panelisteille voi lähettää kysymyksiä etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ks. Digitointi pitkäaikaissäilytyksen näkökulmasta -seminaarin ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Akustiikkapäivät 2011

Aika: 11.–12.5.2011.
Paikka: Tampere-talo, Tampere.
Seminaarin hinta ja ilmoittautuminen: 120 euroa, sis. esitelmät, julkaisun, lounaat, kahvit, illallinen ravintola Plevnassa sekä oheisohjelman Tampere-talolla. Tapahtumaan tulee ilmoittautua 22.4.2011 mennessä.

Akustinen Seura ry toivottaa akustiikan ammattilaiset ja opiskelijat tervetulleiksi Tampereen Akustiikkapäiville ke 11. - to 12.5.2011 Tampere-talolla. Perinteiseen tapaan tulemme kuulemaan laajan kattauksen maassamme tehtävästä akustiikan alan tutkimuksesta, suunnittelusta ja kehitystyöstä.

Tämän vuoden Akustiikkapäiville on tulossa ennätysmäärä artikkeleita, peräti 66 artikkelia on hyväksytty esitettäväksi kahden konferenssipäivän aikana. Koneakustiikka, rakennusakustiikka ja audiotekniikka ovat tänä vuonna vahvasti edustettuina mutta myös musiikkiakustiikasta, ympäristöakustiikasta ja huoneakustiikasta tullaan kuulemaan runsas määrä esityksiä. Esityksiä on myös Audio Engineering Societyn Suomen jaoston jäseniltä.

Akustiikkapäiville tulee ilmoittautua pe 22.4.2011 mennessä. Lue ensin ilmoittautumisohjeet tapahtuman verkkosivuilta.

With Quality In Mind – Digitisation and Preservation Seminar 23.9.2010

Time: 23rd of September 2010
Place: Mikkeli, Finland

More information about the seminar.

Portfolio - Digital Asset Management -ohjelman esittely Kiasmassa 7.4.2010

Aika: keskiviikko 7.4.2010 klo 13.00
Paikka: Kiasma Seminaari (Mannerheiminaukio 2, Helsinki)

Ks. lisätietoja tapahtumasta.

Digitoinnin työpaja 3c/4: Äänitteiden digitoinnin perusteet

Äänitteiden digitoinnin perusteista järjestetään kolmas samansisältöinen työpaja Helsingissä 26.3.2010. Tilaisuus on osa Digitoinnin työpajat -koulutuskokonaisuutta. Muut koulutuspäivät käsittelevät tekstejä (19.11.2009), valokuvien digitoinnin suunnittelua (24.11.2009) sekä videoita (5.3.2010).

Ks. Kolmannen Äänitteiden digitoinnin perusteet -työpajan ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Digitoinnin työpaja 4/4: Videoiden digitoinnin perusteet ja prosessit

Digiwiki-yhteisö järjestää Videoiden digitoinnin perusteet ja prosessit -työpajan perjantaina 5.3.2010 Nykytaiteen museo Kiasmassa osana opetusministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Ohjelmasta vastaa Nykytaiteen museo Kiasma. Tilaisuus on osa Digitoinnin työpajat -koulutuskokonaisuutta. Muut koulutuspäivät käsittelevät tekstejä (19.11.2009), valokuvia (24.11.2009) sekä ääntä (15. ja 29.1.2010).

Ks. Videoiden digitoinnin perusteet ja prosessit -työpajan ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Digitoinnin työpaja 3/4: Äänitteiden digitoinnin perusteet

Äänitteiden digitoinnista järjestetään kaksi samansuuntaista työpajaa, toinen Tampereella 15.1.2010 ja toinen Helsingissä 29.1.2010. Ilmoittaudu vain jompaan kumpaan. Tilaisuudet ovat osa Digitoinnin työpajat -koulutuskokonaisuutta. Muut koulutuspäivät käsittelevät tekstejä (19.11.2009), valokuvien digitoinnin suunnittelua (24.11.2009) sekä videoita (talvi 2010).

Ks. Äänitteiden digitoinnin perusteet -työpajojen ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Digitoinnin työpaja 2/4: Valokuvien digitoinnin suunnittelu

HUOM! Työpaja on täynnä. Enempää ilmoittautumisia ei valitettavasti voida ottaa.

Aika: tiistai 24.11.2009 kello 9.00–16.15
Paikka: Kansallisarkiston luentosali Rauhankatu 17, Helsinki

Koulutuksen sisältö: luennoimalla ja keskustellen toteutettu koulutuspäivä valokuvakokoelman digitoinnin suunnittelusta ja laitosten kokemuksista. Koulutus tarjoaa hyviä esimerkkejä digitoinnin suunnittelusta sekä näkökulmia digitoinnin priorisoinnista pitkäjänteisen kokoelmatyön sekä käyttäjien tarpeiden lähtökohdista.

Valokuvien suunnittelun työpajan järjestää Digiwiki-yhteisö osana opetusministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Ohjelmasta vastaa Suomen valokuvataiteen museo.

Työpaja on tarkoitettu kaikille valokuvien digitoinnin ja digitointihankkeiden suunnittelun kanssa työskenteleville.

Työpaja on maksuton.

Tilaisuus on osa Digitoinnin työpajat -koulutuskokonaisuutta. Muut koulutuspäivät käsittelevät tekstejä (19.11.2009), ääntä (talvi 2010) sekä videoita (talvi 2010).

Ks. Valokuvien digitoinnin suunnittelu -työpajan ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Digitoinnin työpaja 1/4: Tekstien digitoinnin työpaja

HUOM! Työpaja on täynnä. Enempää ilmoittautumisia ei valitettavasti voida ottaa.

Aika: torstai 19.11.2009 kello 9.30–16.00
Paikka: Kansallisarkiston Siltavuoren toimipiste (Siltavuorenranta 16, Helsinki)

Tekstien digitoinnin työpajan järjestää Digiwiki-yhteisö osana opetusministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Työpaja on tarkoitettu kaikille tekstejä digitoiville ja tekstien digitointia suunnitteleville arkisto- ja tietohallintoammattilaisille.

Työpaja on maksuton.

Tilaisuus on osa Digitoinnin työpajat -koulutuskokonaisuutta. Muut koulutuspäivät käsittelevät valokuvien digitoinnin suunnittelua (24.11.2009), ääntä (talvi 2010) sekä videoita (talvi 2010).

Ks. Tekstien digitoinnin työpajan ohjelma ja ilmoittautumisojeet.

Digimatka Mikkeliin 5.11.2009

Digiwiki järjestää torstaina 5.11.2009 tutustumismatkan Mikkeliin. Matkalle mahtuu 50 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että jokaiselle Digiwikissä mukana olevalle organisaatiolle on varattu kuusi paikkaa. Digiwiki maksaa matkat, kahvit ja lounaan, eli matka on ilmainen.

Lähtö on kello 8.00 Kiasman edestä. Kyytiin voi nousta myös Lahdessa. Matkalla pysähdytään kahville Heinolassa. Perille päästyä tutustutaan Mikkelin digitointikeskukseen. Lounaan jälkeen voi jatkaa tutustumista digitointikeskukseen tai lähteä vierailulle ELKAan. Paluumatkalle lähdetään kello 17. Kahville pysähdytään Heinolassa, ja perillä Helsingissä ollaan noin kello 20. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittaudu matkalle lähettämällä seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen digiwiki-ilmoittautuminen@kotus.fi [1]:

  1. nimi
  2. organisaatio
  3. iltapäivän ohjelma: digitointikeskus vai ELKA
  4. kyytiin tulo: Helsinki vai Lahti

Lisätietoja saa Janne Mäkelältä [2], Perttu Rastaalta [3] tai Toni Suutarilta [4].

Verkkokäsikirja tutkimusaineistojen tiedonhallintaan

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto on julkaissut verkkosivuillaan Tutkimusaineistojen tiedonhallinnan käsikirjan. Se sisältää ohjeita sähköisen tutkimusaineiston hallintaan sen elinkaaren eri vaiheissa.

Suomen Akatemia vaatii nykyisin tutkimusrahoituksen hakijoilta tiedonhallintasuunnitelmaa, jossa kuvataan miten tutkimusaineisto hankitaan, miten sitä käytetään ja säilytetään tutkimusprojektin aikana ja miten mahdollistetaan aineiston käyttö projektin päätyttyä. Tiedonhallinnan käsikirja opastaa sekä tiedonhallintasuunnitelman tekemisessä että tutkimusaineiston koko elinkaaren hallinnassa.

Käsikirja perustuu pääosiltaan tietoarkiston käytäntöihin ja kokemukseen. Mukana on runsaasti esimerkkejä ja malleja sekä linkkejä lisämateriaaliin. Sisältö on jaettu yhdeksään osaan, joissa käsitellään muun muassa: tiedonhallinnan ja tutkimuksen suunnittelua, tutkittavien informointia, tiedostoformaatteja ja ohjelmistoja, kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen datan käsittelyä, aineiston anonymisointia, kuvailua ja säilyttämistä pitkäaikaisesti käyttökuntoisena.

Julkaisun alkuperäisestä toteutuksesta vastasi tietoarkistossa työryhmä, johon kuuluivat Arja Kuula, Mari Kleemola ja Jouni Sivonen. Heidän lisäkseen käsikirjaan ovat kirjoittaneet Sanni Haverinen ja Tuomas J. Alaterä. Käsikirjaa ylläpitää Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto.

Lisätietoa:

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto on tutkimuksen ja opetuksen valtakunnallinen palveluinfrastruktuuri. Se arkistoi ja välittää koti- ja ulkomaisia elektronisia tutkimusaineistoja tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun. Yksikkö toimii Tampereen yliopiston yhteydessä.

Esitelmä/Seminaari: Taideteosten valmistaminen käyttäen pigmenttimusteita 3.10.2009

Kotkan Valokuvakeskus & KAR / Klaus A J Riederer kutsuvat kaikki kiinnostuneet avoimeen esitelmä-/keskustelutilaisuuteen 3.10.2009, klo 14–16, Kotkan Valokuvakeskukseen, Vuorelankulma 2, 48100 Kotka.

Taidevedostaja Klaus A J Riederer (KAR) kertoo (suomeksi, ellei toisin haluta) nykypäivän menetelmästä valmistaa taidetta museoille, keräilijöille, valokuvaajille, sisustussuunnittelijoille ja kaikille muille, jotka haluavat laatua ja säilyvyyttä teoksille. Menetelmästä käytetään toisinaan termiä Gicglée -vedos, ja se käsittää kaikki kuvataiteen lajit (valokuva, grafiikka, akvarellit jne.), joita voidaan digitaalisella kuvatiedostolla esittää. Cassina läpikäydään Kotkan valokuvakeskuksessa esilläolevaa valokuva- ja ääninäyttelyä Naked Truth, johon kaikki voivat vapaasti tutustua.

Mikäli aika riittää ja yleisöllä kiinnostusta, esitys kattaa koko työn kulun digitoinnista jälkikäsittelyyn (kehystystäminen jne.). Tilaisuus pääsymaksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, virvokkeita tarjolla rajoitetusti.

Lisätietoa esim. näyttelyn verkkosivuilta kohdasta Exhibition calendar.

Kutsua saa levittää muille asiasta kiinnostuneille.

Akustiikkapäivät 2009

14.–15.5.2009, Hotelli Silveria, Vaasa

Akustinen Seura ry yhdessä Wärtsilä Finland Oy:n ja JTK-Power Oy:n kanssa toivottavat akustiikan ja meluntorjunnan ammattilaiset ja opiskelijat tervetulleiksi Vaasaan Akustiikkapäiville 14.–15.5.2009. Akustiikkapäivien pääteemana on tällä kertaa akustiikka teollisuudessa. Ensimmäisenä päivänä tulee ohjelmaa painottumaan erityisesti kone- ja teollisuusakustiikkaan. Lisäksi, perinteiseen tapaan, tulemme kuulemaan myös laajan kattauksen maassamme tehtävävästä akustiikan alan tutkimuksesta, suunnittelusta ja kehitystyöstä.

Yhteydenotot ja lisätietoja Akustisen Seuran sihteeriltä Miikka Tikanderilta [5] sekä tapahtuman verkkosivuilta.

Digiwiki-seminaari 12.3.2009

Aika: torstai 12.3.2009 klo 10.15–16.
Paikka: Kiasma-teatteri (Mannerheiminaukio 2, Helsinki).
Seminaarin hinta ja ilmoittautuminen: Vapaa pääsy. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Suomalaisissa muistiorganisaatioissa työskentelevät ihmiset ovat viime vuosina joutuneet ottamaan kantaa kulttuuriperinnön digitointia koskeviin vaikeisiin kysymyksiin. Mitä, miten ja minne digitoida? Samat ongelmat koskevat enenevässä määrin myös kulttuurin arkikäyttäjiä sekä erilaisia yhdistyksiä ja yrityksiä, jotka pohtivat äänite-, video- tai valokuvakokoelmiensa kohtaloa. Tällä hetkellä digitointia koskevaa tietoa, kuvauksia ja palveluita on tarjolla sekava määrä – mutta voiko niihin luottaa?

Digiwiki-verkkopalvelu pyrkii tuomaan esille koostettua tietoa digitoinnista ja pitkäaikaissäilyttämisestä. Jatkuvasti täydentyville Digiwiki-sivuille kerätään valokuvien, kuvataiteen, audiovisuaalisen aineiston, äänitteiden, asiakirjojen sekä muiden kulttuuriperintöaineistojen digitointia käsitteleviä kuvauksia ja kokemuksia. Digiwikiä ylläpitää suomalaisten muistiorganisaatioiden muodostama asiantuntijayhteisö Digifoorumi. Toiminta on saanut tukea opetusministeriöltä.

Digiwiki julkistetaan Kiasma-teatterissa pidettävässä, kaikille avoimessa seminaarissa 12.3.2009 alkaen klo 10. Seminaarissa esitellään digitoinnin käytänteitä suomalaisissa muistiorganisaatioissa ja pohditaan, mitä digitointi merkitsee kulttuuriperinnön pitkäaikaissäilyttämisen kannalta. Pääpuheen pitää Edwin Klijn Hollannin kansalliskirjastosta.

Yhteyshenkilö: Suomen Jazz & Pop Arkiston johtaja Janne Mäkelä [6]

Ks. Dikiwiki-seminaarin ohjelma.

Digiwiki – avoin studio 12.3.2009

Valokuvaajat Pirje Mykkänen ja Petri Virtanen kutsuvat valokuvaajia ja kuvankäsittelijöitä tapaamiseen Kiasman studioon Digiwiki-seminaarin jälkeen to 12.3.2009 klo 16:30–19.

Tule tapaamaan kollegoita ja keskustelemaan seminaarin jälkeisistä ajatuksista. Esillä on Kuvataiteen keskusarkiston kuvaamojen kalustoa ja henkilökuntaa…

V.P. Pirje Mykkänen [7], (09) 17336 555.

Kutsua saa lähettää eteenpäin!

Digitoinnin teemapäivä 29.10.2008

Teemapäivässä käsitellään digitoinnin ja mikrokuvauksen ajankohtaisteemoja. Kurssi korvaa yhden ylempään arkistotutkintoon liittyvistä seminaareista. Korvaavuus edellyttää oppimispäiväkirjan laadintaa. 
 Järjestämispaikka : Siltavuoren toimipiste, Siltavuorenranta 16, Helsinki. Hinta 180 € (+ alv. 22%). Yhteyshenkilö Istvan Kecskemeti, email: etunimi.sukunimi@narc.fi

Järjestäjä: Kansallisarkisto

Musiikkitalon pienoismallin esittely tieteiden talolla 16.8.2007

Akustinen seura ry järjestää jäsentilaisuuden torstaina 16.8.2007 klo 17–20 Tieteiden-talolla Helsingissä (Kirkkokatu 6). Tilaisuuden aiheena on Helsingin uusi musiikkitalo. Dr. Keiji Oguchi ja Dr. Yasuhisa Toyota NAGATA Acousticsista tulevat kertomaan tulevan musiikkitalon pääsalin pienoismallin mittauksista sekä esittelevät mittaustuloksia. Lisäksi DI Olli Salmensaari Akukon Oy:stä kertoo lyhyesti musiikkitalon muiden tilojen akustisesta suunnittelusta.

http://www.acoustics.hut.fi/asf/activity/musiikkitalo2007.html

Akustiikkapäivät Espoossa 27.–28.9.2007

Akustinen Seura ry järjestää perinteiset Akustiikkapäivät torstaina ja perjantaina 27.–28.9.2007 Arla-instituutissa, Puustellinmäki 4–6, Espoo. Päivien hinta on 90 euroa maksettuna 7.9.2007 mennessä ja sen jälkeen 100 euroa. Opiskelijoille ja eläkeläisille hinnat ovat vastaavasti 30 euroa ja 7.9.2007 jälkeen 40 euroa. Maksu tulee suorittaa Akustisen seuran tilille: Nordea 101130-205947, merkinnällä Akustiikkapäivät 2007, oma nimi. Huom! Ottakaa kuitti mukaan Akustiikkapäiville.

Hintaan kuuluu esitelmät, julkaisu, lounaat, kahvit sekä oheisohjelma (banketti). Tilaisuuden banketti järjestetään 27.9.2007 alkaen klo 18.30 Ravintola Pääpostissa. Tilaisuuteen voi myös ilmoittautua paikan päällä, mutta ennakkoilmoittautuminen on toivottavaa osoitteeseen asf@acoustics.hut.fi tai Miikka Tikanderille puhelimitse numeroon (09) 451 6128. Ilmoittautumiseen kirjatkaa nimenne, työpaikkanne ja mahdollinen osallistuminen torstai-iltana järjestettävään bankettiin.

Yhteydenotot ja lisätietoja Akustisen Seuran sihteeriltä Miikka Tikanderilta ([8]) sekä tapahtuman verkkosivuilta.

Akustiikkapäivät

Ääniraati: Ihmisen ääniä Helsingissä 1.11.2007

Helsinkiläiset arkistot nostavat keskusteluun Pohjoismaisen Arkistojen päivän kunniaksi erityisesti äänitallenteiden säilyttämisen merkityksen ja äänitteiden digitoinnin kiireellisyyden järjestämällä Ihmisen ääniä Helsingissä -ääniraatitilaisuuden torstaina 1.11.2007 klo 17.00–19.30 Päivälehden museossa (Ludviginkatu 2–4).

Tilaisuudessa kuunnellaan ja arvioidaan arkistoihin tallennettuja tyypillisiä tai yllättäviä, historiallisia tai nykyhetkeen sijoittuvia ääniä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ääniraadin puheenjohtajana toimii arkistoasiantuntija, dosentti Pekka Gronow. Jäsenet ovat toimittaja Minna Lindgren, muusikko Jussi Raittinen, kirjailija Anja Snellman ja professori Camilla Wide.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä: Kansan Arkisto, Kuvataiteen keskusarkisto, Kotimaisten Kielten Tutkimuskeskus, Suomen kielen nauhoitearkisto, Päivälehden arkisto, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Kansanrunousarkisto ja Kirjallisuusarkisto), Suomen Jazz Pop Arkisto, Svenska Litteratursällskapet (Folkkultursarkivet ja Historiska och litteraturhistoriska arkivet) sekä Työväen Arkisto.

Lisätietoja antavat:

Pekka Anttonen (Päivälehden arkisto) [9]
Ulla-Maija Peltonen (SKS Kansanrunousarkisto) [10]

Arkistoyhdistyksen syysseminaari 2.11.2007

Kuultavat arkistot

Arkistoyhdistyksen perinteinen syysseminaari järjestetään perjantaina 2.11.2007 klo 8.30–16.00 Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6. luentosali 104, 1. kerros.

Seminaarin puheenjohtajana toimii yksikön johtaja Juhani Tikkanen, Kansallisarkisto.

Seminaarin osallistumismaksu on jäseniltä 70 euroa ja muilta 90 euroa. Osallistumismaksu maksetaan 29.10.2007 mennessä Arkistoyhdistyksen tilille Nordea 101930-204355, viitenumero 1164. Hintaan sisältyy: luennot, aamukahvi, iltapäiväkahvi sekä cocktailit.

Ilmoittautumiset 29.10.2007 mennessä sihteeri Mika Tukiaiselle, mieluiten sähköpostilla [11] tai puhelimella 044 525 3960.

Ks. syysseminaarin ohjelma.

Digiwiki-ryhmän tapaamiset

Digiwikin taustaryhmän eli Digifoorumin jäsenet kävivät läpi viime vuoden toimintaa ja pohtivat tulevia aktiviteetteja. Paikka ja aika: Kotimaisten kielten keskuksen Kotus-sali (Vuorikatu 24, Helsinki), tiistaina 17.1.2012 klo 14-16.

Ohjausryhmä kokoontui Suomen Jazz & Pop Arkistossa 23.11.2011 keskustelemaan verkkosivujen valokuvista ja joulukuun Digiajasta ikuisuuteen -seminaarista sekä jatkomahdollisuuksista.

Ohjausryhmä kokoontui Suomen valokuvataiteen museossa 18.10.2011 keskustelemaan Digiwikin verkkopalvelusta ja joulukuun seminaarin valmisteluista.

Ohjausryhmä kokoontui Kiasmassa 27.9.2011 keskustelemaan Digiwikin verkkosivumuutoksesta ja joulukuun seminaarin ohjelmarungosta ja puhujaehdokkaista.

Ohjausryhmä kokoontui Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa 31.8.2011 keskustelemaan Digiwikin yleislinjauksista, verkkopalvelun kehittämisestä ja loppusyksyn yleisöseminaarista.

Ohjausryhmä kokoontui Suomen Jazz & Pop Arkistossa 25.5.2011 keskustelemaan yleistilanteesta ja lähitulevaisuudesta.

Digiwiki-ryhmään osallistuneet henkilöt ja tahot käyvät läpi viime vuoden toimintaa ja pohtivat tulevia aktiviteetteja. Paikka ja aika: Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Kotus-sali (Vuorikatu 24, Helsinki), tiistaina 4.5.2010 klo 14-16.

Ohjausryhmä kokoontui Suomen Jazz & Pop Arkistossa 19.2.2010 keskustelemaan yleistilanteesta, loppuraportista, työpajoista ja lähitulevaisuudesta.

Digiwiki-ryhmä kokoontui Mikkelin digitointikeskuksessa 5.11.2009. Kokouksessa käsiteltiin Digiwikiin kohdistuneita toiveita, verkkopalvelun kehittämistä ja yhteisen toiminnan muotoja.

Ohjausryhmä kokoontui Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa 2.10.2009 ja suunnitteli digitointityöpajojen ohjelmaa ja järjestelyitä.

Ohjausryhmä kokoontui Suomen valokuvataiteen museossa 1.9.2009 ja keskusteli Digiwikin yleistilanteesta, matkasta Mikkeliin ja digitointityöpajojen järjestämisestä.

Ohjausryhmä kokoontui Kiasmassa 17.6.2009 miettimään tilausmatkaa Mikkelin digitointikeskukseen.

Digiwiki-ryhmä kokoontui Kansallisarkistossa 8.5.2009 pohtimaan syksyn ohjelmaa ja Digiwikin tulevaisuutta.

Ohjausryhmä kokoontui Kiasmassa 25.2.2009 hiomaan Digiwiki-seminaarin ohjelmaa.

Digiwiki-ryhmä kokoontui Helsingissä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa perjantaina 16.1. klo 10. Kokouksessa käsiteltiin Digiwikin yleistilannetta, budjettia ja kevään seminaarin ohjelmaa 12.3.

Digiwiki-ohjausryhmä kokoontui Suomen Jazz & Pop Arkistossa 14.11.2008 ja keskusteli budjetista, työnjaosta ja maaliskuun seminaarista.

Digiwiki-ohjausryhmä kokoontui Suomen valokuvataiteen museossa keskiviikkona 10.9.2008. Ryhmä keskusteli Digiwikin ja Kansallisen digitaalisen kirjaston suhteesta, työnjaosta, tulevasta toiminnasta ja budjetista.

Digiwiki-ohjausryhmä kokoontui Kiasmassa keskiviikkona 25.6.2008. Tapaamisessa pohdittiin budjettia ja yhteistyökumppanuuksia.

Digiwiki-ryhmä kokoontui Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa keskiviikkona 9.4.2008. Tapaamisessa suunniteltiin tulevaa toimintaa ja laadittiin Digiwikin sisältötuotannon budjetti.

Digiwiki-ryhmä kokoontui Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa torstaina 14.2.2008 klo 10. Tapaamisessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

  • Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanke ja Digiwikin rahoitus
  • Mallisisällysluettelo ja artikkelien organisointi